Vihreä seinä, joka tunnetaan myös nimellä bioseinä, seinäpuutarha tai pystysuora puutarha, on omavarainen puutarha, joka kasvaa pystysuunnassa ja voi esiintyä sekä rakennuksen ulkopinnalla että sisätiloissa. Ne koostuvat yleensä kasvualustasta, jota ympäröi vahva kalvo, joka pitää kasvit kiinni samalla, kun ne sallivat kasvien kasvun ja kastelun.

Sovellusten koot vaihtelevat periaatteessa halutun vaikutuksen, mikroilmaston, budjetin ja käytettävissä olevan tilan mukaan. Jotkut vihreiden seinien ulkoedut sisältävät muun muassa seuraavat:

– esteettinen vetovoima; voi muuttaa tylsän ja surkean talon houkuttelevaksi ja kutsuvaksi kodiksi ja saada välittömän ”wow” -vaikutuksen.

– vähentää melusaastetta; ne eivät vain tee rakennuksista / kodeista esteettisempiä, mutta ne myös auttavat absorboimaan ääniä. Vihreiden seinien rakenne auttaa vähentämään korkean taajuuden kohinaa absorboimalla ja heijastamalla omaa tiensä melua.

– rakennuksen suojaus ne tarjoavat rakennusten suojan auttamalla hallitsemaan ilmastoa. Istutus estää dramaattiset lämpötilavaihtelut, mikä puolestaan ​​estää rakennuksia korroosiosta, joka johtuu supistumisesta ja laajenemisesta, joka tapahtuu äärimmäisissä lämpötiloissa.

– Vähentynyt rakennusten ylläpito; ne suojaavat ulkopintoja ja muurausta sateelta ja ultraviolettisäteilyltä. Ne lisäävät myös ikkunoiden, verhojen ja ovien ilmatiiviyttä ja tiivistystä vähentämällä tuulen paineen vaikutuksia.

Related Posts

One thought on “Vihreiden muurien edut

Vastaa